Wie ben ik?

Ik ben Tjitske Weersma. 4MensKRACHT is mijn bedrijf. Ik ben een multifunctionele, creatieve sociaal ondernemer in de wereld van goede doelen, zorg & meer.

Als zzp’er besteed ik de meeste werktijd aan 4 Smiling Faces, de stichting die in Nepal 3 kindertehuizen en een buitenschoolse opvang ondersteunt, studiebeurzen geeft aan jongeren die op niemand anders kunnen rekenen en hen noodhulp biedt in tijden van (natuur)rampen en crises.

4 Smiling Faces is mijn levenswerk en passie, maar het opzetten van de stichting was nooit het plan, noch het doel. Voor mij draait alles om het welzijn van de kinderen waarvoor we ons inzetten. De rest is mij als het ware overkomen. Ik had in 2008 nooit kunnen bedenken dat 2 maanden Nepal mijn leven voorgoed een geheel nieuwe dimensie zouden geven. Sindsdien prijs ik me dagelijks gelukkig dat het zo is gelopen.

Ik heb 4 Smiling Faces van de grond af aan opgebouwd, met hulp en steun van mensen die geloven in mij en mijn werk in, voor en vooral met de kinderen in Nepal. 🙏🏽 Dat heeft niet alleen de kinderen enorm geholpen, maar zeker ook mij persoonlijk. De ontwikkeling van de stichting in al haar facetten is voor mij al jaren een bijzonder inspirerende en buitengewoon leerzame uitdaging.

In mijn werkzame leven wil ik op alle mogelijke manieren bijdragen aan zelfredzame, weerbare en gelukkige kleine en grote mensen, die extra kwetsbaar zijn door ziekte, beperking, leeftijd en/of een leven in tegenwind. Het is mijn passie om hun wereld beter te maken door hen te laten groeien en bloeien zodat ze beter gebruik kunnen maken van alle kansen en mogelijkheden die hen toekomen, aangeboden worden en/of die ze zelf creëren.

Ik ben als sociaal ondernemer in goede doelen, zorg & meer actief onder de naam 4MensKRACHT. Naast 4 Smiling Faces schrijf ik levensverhalen en blogs en werk ik als mantelzorgondersteuner bij thuiswonende ouderen. Daarnaast werk ik regelmatig mee aan vernieuwende projecten die de wereld een beetje mooier maken.

Vrije tijd besteed ik aan wandelen met de liefste hond, lezen, het nodige handwerk en familie en vrienden.

Schuiven naar boven